Тайните на хубавото капучино

Хипотетично, всяко капучино се състои от кафе, мляко, и пяна. На върха на тази така обичана и желана напитка се поръсва щипка какао или канела. Готово. Вече имате чаша капучино. Ако искате обаче на пиете не просто капучино, а да се насладите на един вкус който се е изградил в годините като лидерът в италианските напитки, ще трябва да спазите някои прости правила.

 

На първо място трябва да се обърне внимание на температурата на млякото. За да се получи тази пухкава пяна която ние искаме, ще трябва да внимаваме тази температура да не бъде нито прекалено висока нито прекалено ниска. В идеалния случай, млякото трябва да е 65 – 70°C, но нека да не изпадаме в такива подробности.

 

Вторият определящ за капучиното фактор е неговата пяна. Количеството пяна би следвало да бъде около 1/3 от нашата напитка. Не трябва в пяната да има балончета, а нейната работа е да бъде гъста и пухкава. 

 

Разбира се, колкото по-хубаво е кафето ни, толкова капучиното би било по-зашеметяващо. Количеството на кафе е прието да бъде също 1/3 както млякото и пяната. Дизайнът на нашето капучино не трябва да отстъпва пред нищо на вкусът му. Това е напитка за наслада и не бива да правим компромиси с видът му. Не случайно майсторите баристи го използват като платно за рисуване за да презентират своите емоции под формата на сърца, светя и какви ли не още фигури. 

 

НО, най-голямата тайна за едно невероятно капучино е страстта и любовта с която ще бъде приготвено. Ако питате някой италианец, каква е магията на перфектното капучино, то неговият отговор би бил – страстта към приготвянето му.

 

За повечето хора, капучиното е просто кафе с топло мляко и малко пяна, нищо работа. На много места можете да изпиете просто едно капучино. Но има едно място, където думичката „капучино“ е нещо повече от просто напитка. Това място се казва „Café De Paris“ ! Ние в Café De Paris, приготвяме всичко с прецизност, професионализъм и най-вече любов.

 

Зимата вече чука на вратите ни и ще трябва да се крием на топло. А защо да не го съчетаем с чаша горещо капучино. Или може би просто кафе или чай ? Ние в Café De Paris, знаем как да се погрижим за вашият пълноценен престой и как да направим денят Ви по-добър и цветен. Разгледайте менюто ни и изберете най-подходящата напитка за вашият вкус.

 

Очакваме Ви !